Over Bolesian

De menselijke benadering van AI

Bolesian werd meer dan drie decennia geleden opgericht in 1985, als het eerste Artificial Intelligence bedrijf van Nederland. Sindsdien werken we keihard aan de ontwikkeling van Hybrid Artificial Intelligence, de volgende generatie in AI. Expertkennis en kennistechnologie zijn altijd onderdeel geweest van onze oplossingen. Door machine learning te combineren met kennistechnologie automatiseren we menselijke intelligentie. Het is onze missie om de wereld te laten ervaren hoe je doelen beter, sneller en efficiënter kunt bereiken. Met Hybrid AI krijgen we het voor elkaar!

Hoe lost een groep van experts dit op?

Bolesian wordt wereldwijd erkend als autoriteit op het gebied van Hybrid AI. We combineren kennistechnologie met machine learning. Hiermee breken we de blackbox van AI open en automatiseren als het ware menselijke intelligentie. We simuleren de manier waarop een groep experts een probleem oplost. Dit leidt tot transparante intelligente processen en uitlegbare resultaten.

De meest innovatieve

Voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2020 is Bolesian gekozen als het meest innovatieve ICT bedrijf van Nederland. De jury prees met name onze ontwikkelingen op het gebied van Hybrid AI, die ons wereldwijd een unieke leidende positie geven. Daarnaast onderhoudt Bolesian nauwe contacten met de academische wereld. In Nederland is dat vooral met de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam en de TU Eindhoven. Samen met de VU voeren we bijvoorbeeld AI4Good trajecten uit, waarbij we onze AI-kennis inzetten bij het realiseren van duurzame ontwikkelingen.