Bolesianen

Ontmoet het team

Wij zijn de gekkies die het probleem oplosten omdat we niet wisten dat dit onmogelijk was. Wij zijn nieuwsgierig. Wij zijn gedreven. Wij zijn vakidioten. Wij zijn de ontdekkers. Wij zijn de crea-bea’s. Wij zijn de bouwers. Wij zijn de grensverleggers. Wij zijn Bolesianen.

Bolesianen ontwikkelen, implementeren, trainen en onderhouden AI oplossingen. Dit doen we omdat we dat het liefste doen. De meesten van ons kunnen terugkijken op meerdere decennia met hands-on ervaring. Met onze uitgebreide geschiedenis, is AI niet zomaar iets dat we erbij doen omdat het zo leuk, hip en happening is. Het is de kern van ons bestaan en dat is altijd al zo geweest sinds 1985.

André Baart

Associate AI Specialist

Andre is cum-laude afgestudeerd in computer science en information science aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn ‘Kasadaka’ onderzoek won de Amsterdam Science & Innovation ‘High Potential Award’. Kasadake helpt analfabetische boeren in West-Afrika aan betaalbare internet-achtige informatiediensten voor eenvoudige mobiele telefoons.

Anna Bon

Program Manager AI4Good

Anna is een internationaal ICT projectmanager, researcher en senior adviseur. Als projectmanager was zij verantwoordelijk voor ICT innovatieprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ze is deeltijd docent aan de faculteit Computer Science van de VU Amsterdam. Voorheen werkte ze als ICT consultant in Nederland.

Arjan Nusselder

Senior AI Architect

Studeerde Artificial Intelligence aan de UvA. Specialist op het gebied van machine learning, beeldherkenning, natural language processing, Laravel, Geoserver, Google Cloud Engine en Tensorflow. Echte ontwikkelaar van complexe AI-architecturen, geosystemen, zelflerende algoritmes en mobiele platforms.

Asmar Berg

Manager Business Development & Sales

Tijdens zijn Bachelor of Business Administration begon Asmar part time als New Business Developer bij Bolesian. Nu schittert hij als Manager Business Development en Sales. Zijn focus ligt op het tot stand brengen van duurzame relaties voor langdurig succes en het maken van de juiste matches tussen de behoeften van organisaties en de diensten/producten van Bolesian.

Bas Zuidwijk

Chief

Voor altijd gefascineerd door de invloed van verandering op mensen. Dat is Bas. Een creatieve verbinder, analytisch denker en pragmatisch doener. Altijd op zoek naar de ‘ja’. Ervoor zorgen dat anderen de ruimte hebben om fantastisch te zijn. Samen het onmogelijke gewoon voor elkaar krijgen. Daar wordt hij blij van.

Chris van Aart

CTO

Als CTO bestuurt Chris Bolesian samen met Bas. Hij is gepromoveerd in AI, specialist in machine learning, kennistechnologie en intelligent agents. Bruggenbouwer tussen innovatie, business en technologie. Zeer ervaren in beeldherkenning, data mining, geo analysis en zelf organiserende systemen.

Christine Karman

Associate AI Specialist

The Dutch leading lady of AI – Christine Karman werkt sinds de jaren ’90 in de AI, bij BSO/AI en later in haar eigen bedrijf Tryllian. Ze houdt zich tegenwoordig bezig met chatbots en taalverwerkende neurale netwerken. Daarnaast heeft ze een gedegen kennis van software architectuur.

Constance Slagmolen

Associate AI Specialist

Studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Kennistechnologe en projectleider. Specialist op het gebied van kennisacquisitie en domeinanalyse. Bruggenbouwer tussen mens, organisatie en technologie. Veel ervaring in de gezondheidszorg en het logistieke domein.

Gertjan Beijer

Program Manager

Lijn- en programmamanager met ruime ervaring op het gebied van kennistechnologie, kennismanagement en datamining / big data / statistiek. Het leidmotief in zijn loopbaan is de besturing en doorvoering van veranderingen; een heldere visie inbrengen, bijbehorende strategie vaststellen, gevolgd door succesvolle implementatie. Nog steeds hands-on!

Gossa Lô

AI Product Lead Vision

Gossa haalde haar master Artificial Intelligence aan de VU Amsterdam. Ze deed onderzoek naar het identificeren van West-Afrikaanse elementen in volksverhalen met behulp van natural language processing (NLP). Wordt blij van het oplossen van problemen. Is ervaren op het gebied van NLP, machine learning, linked data en ICT for Development (ICT4D).

Jan van Casteren

AI Product Lead Text

Als afstammeling van een boekenwinkel-familie heeft Jan een liefde voor taalkunde. Na zijn bachelor in Artificial Intelligence aan de Universiteit van Utrecht heeft hij zijn master diploma behaald in taalkunde aan de VU in Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in ‘text mining’: het automatisch  extraheren van informatie uit grote hoeveelheden tekst.

Jan Wielemaker

Associate AI Specialist

Pionier op het gebied van innovatieve programmatuur en wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Bouwt al ruim 30 jaar aan SWI-PROLOG, één van de meest gebruikte AI programmeertalen. Expert op het gebied van natural language processing, linked open data en rule based systems.

John van Vliet

Associate AI Specialist

Enthousiaste ervaren projectmanager met een Getting Things Done mentaliteit. Heeft een passie voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen door het toepassen van robotic process automation (RPA), machine learning en Artificial Intelligence. Ervaren in Agile-transities en gecertificeerd SAFe® 4 Agilist.

Kees Jan Verkerk

Associate AI Specialist

Studeerde informatica en kennistechnologie. Expert in lazy en greedy learning en process mining. Doorgewinterd functioneel en technisch ontwerper en IT business-analist. Ervaring met toepassingen in ondermeer de domeinen finance, gezondheidszorg en onderwijs.

Leon Eltenberg

Geo Specialist

Leon begon bij Bolesian als stagiair voor zijn minor National Geo Information tijdens zijn bachelor studie Earth, Economics & Sustainability aan de VU Amsterdam. Daarna bleef hij aan als Bolesian’s enige echte – en zeer gewaardeerde – Geo Specialist. Ondertussen dendert hij door met een master studie.

Marieke van Erp

Associate AI Specialist

Marieke is taalkundig specialist en geeft leiding aan de Digital Humanities Lab aan de Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences’ Humanities Cluster. Ze onderzoekt semantische web- en  taaltechnologie bij alledaagse use cases in diverse sectoren, zoals biologie, journalistiek, ICT en geesteswetenschappen.

Martin Smit

Associate BD Specialist

Ervaren professional op het snijvlak van logistiek, ondernemerschap en technologie. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Vanuit zijn ervaring met het opzetten van nieuwe ondernemingen, gecombineerd met het meedraaien in innovatie afdelingen van middelgrote en grote organisaties, komt hij met verrassende inzichten voor nieuwe producten en ideeën.

Rik Boss

Associate AI Education Specialist

Na het behalen van zijn Masterdiploma in kennistechnologie, heeft Rik gewerkt in IT consultancy om daarna de overstap te maken naar het hogere onderwijs. Aan de Hogeschool Utrecht is Rik het eerste AI bachelorprogramma van Nederland begonnen. Hij heeft een passie voor mensgerichte AI en agent based simulation. Bij voorkeur haalt hij inspiratie uit cognitieve psychologie om AI te bedenken. 

Sophie Neutel

AI Specialist

Sophie heeft haar Masterdiploma in taaltechnologie gehaald aan de VU in Amsterdam. Ze houdt van problemen oplossen en heeft een passie voor AI4Good. Ze heeft een achtergrond in taalkunde en heeft ervaring met natuurlijke taalverwerking, machine learning, kennistechnologie en digitale geesteswetenschappen. 

Tim van Loenhout

AI Specialist

Met een achtergrond in Future Planet Studies en een Masterdiploma in Artificial Intelligence past Tim perfect bij Bolesian. Bruggenbouwer tussen technologie en duurzaamheid is waarvoor hij zijn bed uit komt. Hij is een ware specialist in computer vision, een beest in Python en heeft een voorkeur voor geo, meteorologie en satellieten. 

Victor de Boer

Associate AI Specialist

Victor de Boer is assistent-professor Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkt aan data integration, semantic data enrichment en knowledge sharing met behulp van Linked Data technologie in verschillende toepassingsgebieden zoals cultureel erfgoed, Digital Humanities en ‘ICT for Development’.

Wim van Stokkum

Associate AI Specialist

Cum laude afgestudeerd in AI & kennistechnologie. Specialist in het begeleiden van strategische digitale transformatieprogramma’s. AI-technieken worden daarbij ingezet, niet als innovatie-initiatief, maar direct in het primaire proces ten dienste van intelligente gepersonifieerde dienstverlening. Wim is tevens actief als docent AI, procesoptimalisatie en business rule management.

Supervisory Board

Leen Zevenbergen

Chairman

Oprichter van Bolesian in 1985. Nu chairman van Bolesian’s RvC. Omschrijft zichzelf als ‘activist for a sustainable future’. Een gedreven ondernemer met een passie voor duurzame organisaties. Vanuit die passie ook co-founder en drijvende kracht achter B Lab Europe. Auteur van meerdere managementboeken die stuk voor stuk best sellers werden.

Hans Akkermans

Academic liaison

Stond als professor bij de Faculty of Science van de VU Amsterdam aan de wieg van kennistechnologie en kunstmatige intelligentie. Wereldwijd erkend als founding father van CommonKADS. Legt als geen ander de verbinding tussen technologie en praktische toepassingen om toekomstbestendig waarde te creëren voor mensen en organisaties.

Avron Barr

USA liaison

Studeerde computerwetenschappen, artificial intelligence en cognitieve wetenschap aan Stanford University. Hij was redacteur van drie delen van de Handbook of Artificial Intelligence; een werk dat bepalend was voor de sector. Avron is mede-oprichter van het succesvolle Silicon Valley start-up bedrijf Teknowledge. Nu slaat hij de brug tussen Bolesian en de US markt.