Gemeente Groningen VTH

Anonimiseren van bouwdossiers

  • Anonimizer
  • Wet Elektronische Publicaties
  • Publiceren van bouwbesluiten

Medewerkers van het bouwloket van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving bij de gemeente Groningen publiceren dagelijks tal van vergunningsbesluiten. De dossiers bevatten een veelheid aan soorten documenten zoals besluitbrieven, onderzoeksrapporten, bouwtekeningen etc. Het voorbereiden van publicatie zodat alle documenten voldoen aan de eisen die worden gesteld vanuit de AVG, is een enorme klus. Het anonimiseren kost medewerkers veel tijd; tijd die men liever besteed aan andere zaken om de Groningse burger goed en snel van dienst te kunnen zijn.

Anonimizer is Bolesian’s platform voor het analyseren van documenten of afbeeldingen en het waarborgen van privacy-compliance door persoonlijke gegevens automatisch te lakken of te blurren. Bolesian heeft Anonimizer voor de gemeente Groningen zo ingericht dat het platform automatisch verschillende soorten documenten herkent en in de juiste verwerkingsstroom plaatst. Anonimizer kan omgaan met diverse kennisgebaseerde uitzonderingsregels en alle informatie feilloos verwerken conform de AVG. Anonimizer verwerkt vele duizenden pagina’s en afbeeldingen per maand, waardoor de stad veel geld en de ambtenaren veel tijd bespaart. Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.