Havenbedrijf Antwerpen

Veiligheid in scheepvaartverkeer vergroten

  • Speciaal project
  • Detectie van calamiteiten in marifoonverkeer
  • Voice2Text, Voice2DNA, Text2Decision

De haven van Antwerpen is de grootste zeehaven van België en de op één na grootste van Europa. Met alle zee- en binnenvaartschepen is het aantal scheepvaartbewegingen in de Antwerpse haven enorm. Die bewegingen gaan meestal goed. Soms ook niet en als het mis gaat, gaat het ook echt mis. Een aanvaring met een object of een ander schip leidt tot grote materiële schade, tot milieuschade of tot verstoppingen met kostbare vertragingen tot gevolg. Het voorkomen van schade of het kunnen verhalen van schade op de daders heeft enorme financiële voordelen voor het havenbedrijf. Het voorkomen van onveilige situaties heeft dan ook de hoogste prioriteit. Een van de manieren om het vroegtijdig ontstaan ​​van onveilige situaties te detecteren, is door het marifoonverkeer te monitoren. De 10 verkeersregelaars van de haven bewaken de grote hoeveelheden marifoonverkeer: 17 kanalen en 18.000 berichten per dag. Alle communicatie continu in de gaten houden is een taak van onmenselijke proporties.

Samen met Port of Antwerp hebben we een speciaal project opgetuigd om een Proof of Value te doen. Er zijn talloze uren aan VHF-opnames geanalyseerd. Onze state-of-the-art technologie voor Speech2Text (S2T) en Natural Language Processing (NLP) werd ingezet. Veel experts zijn doorgelicht door Bolesian’s kennisanalisten om hun expertise te modelleren. De resultaten zijn verbluffend. We analyseren met grote precisie wat er wordt gezegd, wie het zegt en hoe (emotie) het wordt gezegd. Dit leidt tot gevalideerde classificaties van onveilige situaties op het water. Zo draagt ​​Bolesian bij aan een veiliger scheepvaartverkeer in de Antwerpse haven.

Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.