Heijmans

Schadedetectie wegdek en wegmeubilair

  • Asset management infrastructuur
  • Schadedetectie aan wegdek rijkswegen
  • Beoordelen van verkeersborden, markeringen en geleiderails

Wegenbouwer Heijmans onderhoudt in opdracht van Rijkswaterstaat jaarlijks vele kilometers aan rijkswegen. Om goed inzicht te hebben in de staat van de wegen en het noodzakelijk onderhoud, laat Heijmans visuele inspecties van het wegennet uitvoeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale voertuigen die afbeeldingen inwinnen. Al die ingewonnen foto’s moeten dan nog wel worden geanalyseerd. Dit gebeurt door visueel inspecteurs. Een ervaren inspecteur kan zo’n 20 km aan weg per dag beoordelen. Met de hoeveelheid wegen die Heijmans onderhoudt, is deze beoordeling dus een enorme klus die veel tijd en geld kost.

Bolesian is door Heijmans gevraagd om op basis van artificial intelligence beelden – ingewonnen door het bedrijf Wegdekmeten – te analyseren en automatisch schades aan wegdek en wegmeubilair te detecteren en deze te rapporteren. Wij hebben hiervoor ons platform Sentinizer ingericht. Sentinizer vindt automatisch wegdekschades, zoals scheurvorming en rafeling. Daarnaast detecteren we verkeersborden, vinden we afwijkingen in de stand van geleiderails en kunnen we de staat (beschadiging en vervuiling) van markeringen op het wegdek beoordelen. Op deze manier nemen we de visueel inspecteurs veel werk uit handen, zodat zij zich alleen nog maar hoeven te buigen over de bijzondere gevallen. Dit scheelt Heijmans tijd en geld.

Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.