Ineos

Monitoren veiligheid rondom de fenolsteiger Antwerpen

  • Special project
  • Monitoren marifoonverkeer
  • Veiligheid in maritime omgeving

In 2019 sloeg het containerschip APL Mexico op drift in het Deurganckdok in Doel. Het schip ramde de kade van DP World en deed daar een havenkraan instorten. Enkele onderhoudstechnici ontsnapten te nauwer nood aan een ramp. Het schip dreef daarna richting  de steiger van het chemisch bedrijf Ineos Phenol, de grootste fenolfabriek ter wereld. Hier ontsnapte men gelukkig aan een aanvaring, maar het had zomaar tot een milieuramp van ongekende proporties kunnen leiden.

In een consortium met beveiligingsbedrijf Securitas, specialisten in locatiedata XYZT.ai en de scheepvaartspecialisten van Officer On Watch, werkt Bolesian aan een systeem om de fenolsteiger van Ineos in het Antwerpse havengebied te beveiligen. Voor Bolesian betekent dit dat wij actief het marifoonverkeer monitoren en daarin berichten detecteren die duiden op een probleem in de buurt van de terminal van Ineos. Vervolgens combineren we onze analyses met waargenomen afwijkingen in scheepvaartbeweging door XYZT.ai en met situationele maritime kennis van Officer On Watch. Uiteindelijk brengen we via Securitas alles samen om Ineos vroegtijdig te alarmeren in geval van een calamiteit. Dit geeft Ineos de gelegenheid om tijdig de fenolsteiger te ontruimen en toevoerleidingen af te sluiten.

De Ineos Challenge in de pers:

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.