Leids Universitair Medisch Centrum

Geofencing infectierisicogebieden

  • Speciaal project
  • GGD Reist Mee
  • Risico-inventarisatie reisbestemmingen

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst GGD streeft er onder andere naar dat reizigers goed voorbereid op reis gaan. Dit doet de GGD door te vaccineren en door goede actuele informatie over de bestemmingsregio aan te bieden. Een voorbeeld van de manier waarop de GGD reizigers informeert is de app ‘GGD Reist Mee’. Voor deze app werkt de GGD samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Voorkomen is beter dan genezen. Preventie past dan ook naadloos in de onderzoekscultuur van het LUMC. Hoe zorg je er echter voor dat je continu up-to-date bent van de meest recente infectierisico’s op een veelheid van bestemmingen over de hele wereld?

Samen met onderzoekers van het LUMC hebben we een speciaal project opgetuigd voor het ontwikkelen van een e-health geofence-module. Deze module is onderdeel van de app ‘GGD Reist Mee’; een app ontwikkeld door 2 Cool Monkeys, een Bolesian partner. De door Bolesian ontwikkelde geofence-module geeft inzicht in de kans op infectie als gevolg van bijvoorbeeld insectenbeten. De module bestaat uit een collectief van intelligente agenten die automatisch informatiebronnen van de bestemmingsregio raadplegen en relevante data over besmettings- of infectierisico’s analyseren. Deze gegevens worden vervolgens aan de app-gebruiker gepresenteerd als een infectieradar. De landen waarvoor gegevens moeten worden gezocht zijn Cambodja, Filippijnen, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Oost-Timor, Singapore, Thailand en Vietnam.

Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.