Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Anonimiseren Wob-verzoek De Goffert

  • Anonimizer bulkverwerking
  • Wet Openbaarheid van Bestuur
  • Instorten tribune stadion De Goffert

Op 17 oktober 2021 verzakte de uittribune in het Nijmeegse stadion De Goffert tijdens de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. De Arnhemse supporters stonden dicht op elkaar en waren ook nog eens tegelijk aan het springen. Dit was te veel voor de tribune, die onder het gewicht bezweek. Gelukkig bleef een ramp uit, maar de schrik zat er goed in. Natuurlijk had dit nooit mogen gebeuren en de vraag was dan ook hoe dit überhaupt heeft kunnen gebeuren? Als snel dienden journalisten een Wob-verzoek in.

Uit onderzoek door de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) kwamen meer dan 15.000 relevante documenten, emails, tekeningen en afbeeldingen naar boven. Voordat deze publiek gemaakt konden worden voor het Wob-verzoek, moesten al deze bestanden natuurlijk nog wel AVG-proof worden gemaakt. En de deadline voor publicatie was al over twee weken, met hierin ook nog eens de kerstperiode!

Op aanraden van de gemeente Nijmegen – die door Bolesian uitstekend waren geholpen bij de transitie van de WKPB – werden wij door de ODRN benaderd om hen te helpen. In no-time hebben we Anonimizer ingericht om alle bestanden van het Wob-verzoek feilloos te verwerken. Anonimizer deed zijn ding en zo was alle informatie op tijd klaar voor publicatie. Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.