Stichting Mooi Noord-Holland

AVG-proof maken van beeldenbank

  • Anonimizer
  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • Oplossen van privacy-conflicten in beeldenbank

De stichting Mooi Noord-Holland is onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. De stichting beheert een geo-database met een enorme fotobibliotheek. In deze bibliotheek is een ware schat aan beeldinformatie over de provincie Noord-Holland opgeslagen, met onder meer vele duizenden foto’s van de stolpboerderijen die zo karakteristiek zijn voor het Noord-Hollandse landschap. Om de privacy van individuen te beschermen moeten ook deze foto’s natuurlijk voldoen aan de regels die de AVG stelt. Om al deze foto’s na te lopen en gericht te blurren waar nodig, is een onmenselijke opdracht.

Via het Waterschap Hunze en Aa’s kwam de stichting Mooi Noord-Holland met ons in contact. Als snel gingen we aan de slag. Allereerst hebben we de afbeeldingen uit de geo-database geïmporteerd in Anonimizer. Anonimizer verwerkt alle foto’s en herkent personen en voertuigen. Volledig automatisch worden de personen en de kentekens op de voertuigen door middel van subtiel blurren onherkenbaar gemaakt. Zo blijft de foto’s zo goed mogelijk behouden en zijn ze toch geschikt voor publicatie. Tenslotte zijn de foto’s weer geëxporteerd naar de geo-database. Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.