Venlo Digitale Toegankelijkheid

Hoe te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)?

  • Toetsen van documenten aan de WACG label AA
  • Automatisch corrigeren van PDF's
  • Rapportage over toegankelijkheid compliancy

Digitale toegankelijkheid is wettelijk verplicht voor Nederlandse overheden en instellingen uit de (semi-)publieke sector. Alle gepubliceerde informatie moet voldoen aan de eisen van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), label AA. De toegankelijkheidseisen gelden dus ook voor de online gepubliceerde documenten en dit stelt organisaties voor een enorme uitdaging.

Tot nu toe leek het alleen mogelijk om het toetsen en met name het corrigeren van documenten handmatig uit te voeren. Handmatig betekent én langzaam én duur. Met alle gepubliceerde informatie is dat een opdracht van onmogelijke omvang, tijd en kosten. Ook de gemeente Venlo liep tegen dit probleem aan. Waar men ook om hulp vroeg, overal was het antwoord dat dit alleen handmatig op te lossen zou zijn. Tot de gemeente Venlo ons belde …

Wij zijn gespecialiseerd in het automatiseren van taken die menselijke intelligentie vragen, maar waarbij de omvang van de taak onmenselijk groot is. We hebben een service ontwikkeld om automatisch digitale documenten te toetsen op het voldoen aan de WCAG label AA en om – waar dit met behoud van de layout kan – documenten automatisch aan te passen zodat ze vervolgens voldoen aan de WACG label AA.

Probleem opgelost.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.