Het Nederlandse waterschap Hunze en Aa’s heeft een uitgebreide bibliotheek met foto’s van allerlei plaatsen en objecten in hun beheergebied: zo’n 150.000 afbeeldingen van beken, meren, vaarwegen, sluizen, bruggen, gemalen etc. Het waterschap wil deze als open data aan het publiek beschikbaar stellen. Tegelijkertijd hebben ze te maken met privacywetgeving. Als er zaken op de foto’s staan die direct herleidbaar zijn tot de identiteit van personen, dan mag je die foto’s niet zomaar publiceren. Nu kun je ervoor kiezen om al die 150.000 foto’s één voor één te bekijken en foto’s eruit te filteren die niet voldoen aan de privacywetgeving. Dat is veel werk.
Als het uitvoeren van een taak menselijke intelligentie vereist, maar de afhandeling van de taak onmenselijk groot is, dan is de inzet van kunstmatige intelligentie waardevol. Het beoordelen van foto’s is een taak die menselijke intelligentie vereist. Het aantal van 150.000 foto’s maakt het echter onwenselijk voor een persoon om die taak uit te voeren.
Met ons Anonimizer platform lossen we het privacyprobleem voor het waterschap op. Anonimizer herkent personen en voertuigen. Zo wordt een eerste selectie van foto’s gemaakt. Met behulp van computervisie en kennisredenering beoordeelt Anonimizer vervolgens of de gezichten van mensen of kentekenplaten op auto’s herkenbaar zijn. Zo filteren we de foto’s die niet privacy proof zijn eruit en weet het waterschap van Hunze en Aa’s zeker dat ze voldoen aan de privacywetgeving bij het publiceren van deze afbeeldingen. Probleem opgelost.
"*" indicates required fields
Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?
Aarzel geen moment en neem contact met ons op.