Waterschap Hunze en Aa’s peilbuizen

Ontsluiten informatie grondwaterpeilbuizen

  • Geonizer
  • Omgevingswet
  • Hydrologie en peilbuizen

Binnen het Waterschap Hunze en Aa’s zijn vele duizenden documenten aanwezig over analyses van grondwater, diverse soorten peilbuizen en resultaten van hydrologisch onderzoek. Het vinden van de juiste informatie echter, is voor de hydrologen van het waterschap niet altijd even eenvoudig. De hoeveelheid informatie overweldigend en documenten zijn niet altijd voorzien van (correcte) metadata. Hoe vind je de juiste informatie in deze overweldigende hoeveelheid documenten?

Geonizer van Bolesian is het platform om documenten te analyseren en te voorzien van de juiste metadata en geodata. Samen met de hydrologisch experts van het waterschap hebben we Geonizer ingericht om alle relevante documenten in het zaaksysteem en DMS te vinden en te voorzien van de juiste metadata en geodata. Daarnaast hebben we een maatwerk-module ontwikkeld die afbeeldingen van peilbuizen in de documenten kan analyseren. Deze module kan precies vaststellen om wat voor en type peilbuis het gaat en welke kenmerken hierbij horen. Met Geonizer en de speciale peilbuis-module hebben hydrologen van het waterschap nu direct toegang tot alle relevante informatie.

Probleem opgelost.

Geïnteresseerd? Neem contact op.

"*" indicates required fields

Wilt u meer weten over deze casus? Heeft u interesse om eens met ons van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van AI? Of misschien wilt u een demonstratie of een productsheet van een van onze platformen?

Aarzel geen moment en neem contact met ons op.